Main menu

Pages





Homemade Nutella Chocolate

 

 

 

 

 

Ingredients:

 

 

 

Milk - 4 cups

 

Hazelnuts (peanuts or walnuts) 3 - 4 tablespoons

 

Sugar - 4 tablespoons

 

Wheat flour - 4 tablespoons

 

Dark Cocoa Powder - 6 tablespoons

 

butter mold قالب

 

Salt - half a teaspoon

 

 

 

Method:

 

 

 

1. In a bowl, mix sugar, cocoa and flour

 

 

 

2. Then slowly pour the milk in several places, and stir the mixture to avoid lumps

 

 

 

3. Then once you pour the remaining amount of milk, empty its contents into a saucepan to put it on the fire

 

 

 

4. Leave the mixture to boil over a low heat, stirring constantly so that it does not burn or stick to the bottom

 

 

 

5. Now, put the nuts, butter and salt in a blender and grind until well mixed, then add them

 

 

 

6. The Nutella cook on a low heat, it should mix well, until it becomes thick

 

 

 

Let the Nutella cool, then put it in a bowl with a lid and keep in the fridge

 

شوكولاته النوتيلا المنزلية

 

 

 

 

 

المقادير:

 

 

 

حليب – 4 كوب

 

بندق (فول سوداني أو جوز) 3 – 4 ملاعق كبيرة

 

سكر – 4 ملاعق كبيرة

 

دقيق القمح – 4 ملاعق كبيرة

 

مسحوق الكاكاو الداكن – 6 ملاعق كبيرة

 

قالب من الزبدة

 

ملح – نصف ملعقة صغيرة

 

 

 

الطريقة :

 

 

 

1. في وعاء اخلطي السكر والكاكاو والدقيق

 

 

 

2. ثم صبى ببطء الحليب في عدة اماكن، ويقلب الخليط وتجنبي تكون الكتل

 

 

 

3. ثم مرة واحدة تسكب كمية الحليب المتبقية، تفرغ محتوياتها في قدر لكى نضعها على النار

 

 

 

4. نترك الخليط ليغلي على نار خفيفة، مع التحريك باستمرار حتى لا ينحرق او يلتصق فى القاع

 

 

 

5. الان، نضع المكسرات والزبدة والملح في الخلاط ونطحن حتي تختلط جيدا، ثم نضيفهم

 

 

 

6. النوتيلا تطهى على نار خفيفة، يجب ان تتمازج جيدا، حتى تصبح سميكة

 

 

 

اتركي النوتيلا تبرد، ثم ضعيها فى وعاء مع غطاء و يحفظ في الثلاجة


You are now in the first article

Comments