Homemade Nutella Chocolate
Ingredients:
Milk - 4 cups
Hazelnuts (peanuts or
walnuts) 3 - 4 tablespoons
Sugar - 4 tablespoons
Wheat flour - 4
tablespoons
Dark Cocoa Powder - 6
tablespoons
butter mold قالب
Salt - half a
teaspoon
Method:
1. In a bowl, mix
sugar, cocoa and flour
2. Then slowly pour
the milk in several places, and stir the mixture to avoid lumps
3. Then once you pour
the remaining amount of milk, empty its contents into a saucepan to put it on
the fire
4. Leave the mixture
to boil over a low heat, stirring constantly so that it does not burn or stick
to the bottom
5. Now, put the nuts,
butter and salt in a blender and grind until well mixed, then add them
6. The Nutella cook
on a low heat, it should mix well, until it becomes thick
Let the Nutella cool,
then put it in a bowl with a lid and keep in the fridge
شوكولاته النوتيلا المنزلية
المقادير:
حليب – 4 كوب
بندق (فول سوداني أو جوز) 3 – 4 ملاعق كبيرة
سكر – 4 ملاعق كبيرة
دقيق القمح – 4 ملاعق كبيرة
مسحوق الكاكاو الداكن – 6 ملاعق كبيرة
قالب من الزبدة
ملح – نصف ملعقة صغيرة
الطريقة :
1. في وعاء
اخلطي السكر والكاكاو والدقيق
2. ثم صبى
ببطء الحليب في عدة اماكن، ويقلب الخليط وتجنبي تكون الكتل
3. ثم مرة
واحدة تسكب كمية الحليب المتبقية، تفرغ محتوياتها في قدر لكى نضعها على النار
4. نترك
الخليط ليغلي على نار خفيفة، مع التحريك باستمرار حتى لا ينحرق او يلتصق فى القاع
5. الان،
نضع المكسرات والزبدة والملح في الخلاط ونطحن حتي تختلط جيدا، ثم نضيفهم
6. النوتيلا
تطهى على نار خفيفة، يجب ان تتمازج جيدا، حتى تصبح سميكة
اتركي النوتيلا تبرد، ثم ضعيها فى وعاء
مع غطاء و يحفظ في الثلاجة
Comments
Post a Comment